Skip to content

Szolgáltatásaink, termékeink


Az 5-tengelyes lézervágó rendszer egyedülálló rugalmasságot és egyszerű használhatóságot biztosít 3D-s alakzatok széles skálájának vágásához. Íves csövek, sík és mélyhúzott lemezek, hidroformált alkatrészek vagy akár hegesztett szerkezetek is könnyedén és pontosan megmunkálhatók a segítségével.


Egyedi fémszerkezetek, saválló, alumínium, üveg alapanyagból

Gyártmánytervek készítése


Acél, horganyzott acél, saválló, alumínium, üveg kivitelben

Nyíló, toló, úszó, teleszkópos-úszó kapuk automatizálva


Kül -, és beltérben egyaránt vállaljuk

Csigalépcsők, üveglépcsők tervezése, megvalósítását.  Gyártástól a beépítésig az Ön által kívánt méretben és formában.

Korlátok, üvegkorlátok gyártását egyedi méretekben az Ön elképzelései alapján.

Választható anyagok: saválló, alumínium, acél, horganyzott acél, üveg


Készülhetnek: acél, horganyzott acél, saválló, alumínium vázszerkezettel

Fedésükhöz használt alapanyagok: üveg, polikarbonát, lemez, PVC fólia


Álmennyezet, falpanel, kerítés vagy kapu betét? Csak a fantázia szab határt.

A corten acél, ami önmagát védi a rozsdától

Az elmúlt pár évben Nyugat-Európában az építészet terén egyre inkább elterjedt és közkedveltté vált az úgynevezett corten acél használata. Ahogy tapasztaltuk, már nemcsak vállalati beruházásoknál, hatalmas projekteknél alkalmazzák, hanem a magánszemélyek körében is egyre népszerűbb ez az anyag. Ebben a cikkben összeszedtem, hogy mik a corten előnyei, mikor célszerű ezt az anyagot választani és egy-két fontos dolgot is megemlítek, amire érdemes odafigyelni.

A COR-TEN® eredetileg egy amerikai találmány, időjárásálló acélnak is nevezik. Tulajdonképpen ez egy bevonat nélküli, nagy szilárdságú, alacsony ötvöző anyag tartalmú, hegeszthető szerkezeti acél, mely kialakításnál arra törekedtek, hogy ne legyen szükség az utólagos felületkezelésre, festésre és stabil védőrozsda réteg jelenjen meg, ha az anyag több éven keresztül ki van téve az időjárási viszonyoknak.

Így született meg a COR-TEN® acél, melynek felületén az eső, pára hatására egy „nemes rozsda”, vagyis egy külső patina réteg alakul ki, mely megvédi az anyagot a további korróziótól.

Ez az acél bizonyítottan jóval nagyobb ellenállást tanúsít a légköri korrózióval szemben, mint bármelyik másik acél. Ellenáll a ködnek, esőnek, hónak, jégnek és más meteorológiai viszonyoknak. A védőoxid bevonat eltömíti a felületi pórusokat és ez áltál gátolja a rozsda mélyebbre jutását, vagyis nincs további rozsdásodás.

Ez azt eredményezi, hogy nincs szükség további karbantartásra, különféle kezelőanyagok használatára ahhoz, hogy megelőzzük a korrodálódást, így a festési, illetve az utólagos javítási, fenntartási költségeket megtakaríthatjuk. Ez a legnagyobb előny, ami miatt szerintem ezt az anyagot érdemes választani.

Természetesen a corten acél is használható festett állapotban, hiszen ha a festés meg is sérül, alatta az anyag saját korrózióvédelmi mechanizmusa ugyanúgy beindul. De ezt általában nem szokták kérni, mivel a cortent sokszor pont a kialakuló saját színe miatt alkalmazzák. Az anyagon ugyanis a rozsdásodás eredményeképpen kezdetben egy világosabb, majd az évek során egyre sötétedő, barna színű, patinás bevonat képződik.


Egyedi gép gyártás terv alapján

Lemezvágás, 3000 mm hosszban, 4 mm vastagságig

Él hajlítás, 3000 mm hosszban, 135 tonnáig

Lemezmegmunkáló központ 2000 mm x 1000 mm x 4 mm


Perforált lemez készítés, akár egyedi méretben is, különböző mintákkal

Rendelhető minták:

QUADRÁT 1

QUADRÁT 2

QUADRÁT 3

QUADRÁT 4

VELENCE

LÓHERE 2

RÓMA


A jelen kor igényihez igazodva, utólagos felületfűtés kialakítása, esztétikus megoldással, bármilyen felületre.


Ön kigondolja, mi létre hozzuk! Vállaljuk egyedi enteriőrök megalkotását is.


Ön megálmodja, mi életre keltjük!

Exit mobile version